StoryEditor
jednonacinalna komisija

Lov u mutnom odlazećeg SDA ministra poljoprivede u F BiH

Piše desk  /  20.12.2022., 16:37h

Šemsudin Dedić imenovao jednonacinalnu komisiju za polaganje lovačkih ispita

Želite li postati lovac u Federaciji BiH jedan od uvjeta koje trebate ispuniti je položiti lovački ispit, pismeni i usmeni dio. U iduće dvije godine, ovisno o županiji u kojoj živite, polagat ćete ga pred najmanje tri člana jednonacionalne Komisije koja broji 14 članova, te tajnika, odnosno zapisničara.

Tako je odlučio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Federaciji BiH Šemsudin Dedić (SDA). Prema Rješenju koje je objavljeno u  Službenom listu F BiH od 09. prosinca ove godine, na čelu Komisije je Kemo Kadrić, iz Federalnog ministarstva poljoprivrede. Iz ovog ministarstva je i njegov zamjenik Muharem Bahor.

Ostali članovi su; Dalija Mujkić, Savez lovačkih oganizacija u BiH, Haris Milanović i Vahidin Lušija iz Srednjobosanske županije, Mensud Tuzlak i Nermin Pračić iz Unsko- sanske,  Zejnil Berilo i Kemal Starogorčić iz Sarajevske, Esad Bardak iz Bosansko- podrinjske županije dok su preostala četiri člana Senad Kurtović i Sulejman Badžak iz Hercegovačko- neretvanske i Sulejman Haračić i Enes Kopić iz Zeničko-doboske županije. Tajnik, odnosno zapisničar Komisije je Alen Gurda.

image

Službene novine

SLUžBENE NOVINE -

Iako se polaganje lovačkih ispita ne smatra toliko važnim, a još manje političkim pitanjem, u zemlji kakva je BiH i o ovakvim imenovanjima trebalo bi povesti računa te imenovati višenacionalnu komisiju. Pogotovu imajući u vidu činjenicu da je BiH postratno društvo i da su lovačke puške mnogima bile prvo naoružanje u ratu.

image

Službene novine

SLUžBENE NOVINE -

A one su naravno dostupne lovcima. Nakon ovakvog rješenja ministra Dedića, ostaje pitanje priprema li se SDA za neke nove ratove, budući da su kadrovi ove stranke posljednjih godina u središnjoj Bosni pokrenuli otvaranje brojnih dvorana za streljaštvo.

Pod njihovim nadzorom je i veći dio namjenske vojne industrije, od Novog Travnika i Bugojna, preko Konjica do Goražda. Imenovati jednonacionalnu Komisiju za polaganje lovačkih ispita po mnogima teško da može biti tek slučajan potez odlazećeg ministra iz  stranke koja pokazuje spremnost  grčevito i svim sredstvima  boriti se za ostanak na vlasti.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 04:57