StoryEditor
Gdje je Ivan Pernar?

Kucao je na vrata Banskih dvora, a danas čisti palube: Sprema li se za veliki povratak?

Piše desk  /  12.04.2022., 10:10h
Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar nekada je punio novinske stupce svojim nastupima u Saboru, aktivizmom i javnim sukobljavanjem s brojnim političarima, moćnicima i poduzetnicima.

Proslavio se u vrijeme deložacija ovršenih građana i osnovao stranku Živi zid koja je u jednom trenutku postala treća, skoro druga stranka u državi. U javnosti se pojavio kad se kao golobradi mladić vezao lisicama u aktivističkom performansu u vrijeme vladavine Jadranke Kosor, piše Dnevno.hr.

A gdje je danas nekadašnji heroj mladih, fan tinejdžerica i pokretač nekada najjače “antisistemske stranke”?

Nije se dobro proveo

2021. godine se preselio na Obod, što je opisao za Dubrovački dnevnik.

“Na Obod sam se preselio, to je istina i živjet ću ovdje dok sam živ”, rekao je Pernar za Dubrovački dnevnik. Komentirao je i mogućnost zaposlenja u Domu zdravlja Dubrovnik, gdje bi radio kao medicinski tehničar. “Što se tiče posla u Domu zdravlja, razgovarao sam tamo s nekim tko je bio zadužen za to i nisam osjetio neki entuzijazam za tim da me zaposle. Imao sam osjećaj da im je svejedno hoće li zaposliti mene ili nekog drugog. Za takvog poslodavca ne želim raditi, navodi i objašnjava zašto.

“Ja sam emotivna osoba, bitna mi je dobra atmosfera, da su ljudi veseli, da se smiju, tamo u Domu zdravlja nisam stekao dojam da se radi o nekakvom mjestu gdje je zabavno raditi i gdje su pacijenti nasmijani. Netko će na to reći što si ja to umišljam, ali ipak sam čovjek koji je zabavljao i nasmijavao cijelu Hrvatsku, sjednice Sabora su se gledale dok sam ja tamo bio. Danas to više nije slučaj. Bitno mi je da je poslodavac zabavan tip, netko u čijem društvu želiš biti, netko poput Bobana Rajovića, a ne Krunoslava Capaka. Ekipa u Domu zdravlja više je u Capakovu stilu i zato sam odustao od te ideje”, rekao je tada Pernar.

Vozao se s kapetanicom broda

Početkom ove godine je pak zainteresirao javnost objavama s broda gdje je plovio u društvu jedne gospođe. Na jedrilici je provodio vrijeme uz kapetanicu Lexi. Ta je dama inače blogerica preko čije se objave zapravo i saznalo da je Pernar s njom na brodu. Ipak, njihova je plovidba neslavno završila te je bivši saborski zastupnik bio izbačen s plovila.

Naime, kako je u svojem blogu opisala kapetanica Lexi, Ivan je svojim rasističkim i homofobnim stavovima i komentarima prevršio svaku mjeru pa je i tolerantnoj Kanađanki prekipjelo te ga je odlučila iskrcati s jedrilice čim joj se za to pruži prilika.

Kako je napisala u svom blogu, Ivan stalno govori o traženju istine i crvenoj i plavoj piluli te konstantno traži da ga se opisuje u najboljem mogućem svjetlu.

Međutim, kako kaže Lexi, takva vrsta političke korektnost njoj nimalo ne leži.

Zatim, tik nakon izbijanja rata u Ukrajini, Pernar je na društvenim mrežama objavio da vježba na jahti u marini Betina na otoku Murteru, gdje upućeni tvrde da je došao na brodu kojeg održava i čisti.

Uzgajao kineske krastavce

Upravo je ta jahta bila jedna od onih za koje se pisalo kako su pod udarom sankcija ruskim oligarsima.

Inače, Pernar se nakon odlaska iz politike nekoliko puta pojavljivao u lokalnim medijima pa je tako prošle godine gostovao na jednoj zagrebačkoj televiziji gdje je komentirao komunikaciju političara i cenzuru na društvenim mrežama kao jedan od prvih političara kojima je uklonjen Facebook profil. Tada je emisiju o komunikaciji i društvenim mrežama započeo u svojem stilu, pričom o zubnim plombama i kako narodu ugrađuju loše zubne implantate.

Osim toga, Pernar je na ljeto radio kao turistički vodič u Dubrovniku, a svojevremeno je govorio kako se bavi poljoprivredom i uzgaja posebne ljubičaste krastavce.

Vraća li se u politički ring?

Ono što mnoge zanima jest vraća li se Pernar u politiku u narednom razdoblju izbornih ciklusa.

Kako saznajemo iz izvora koji su nekada s Pernarom žarili alternativnom političkom scenom, postoji ta mogućnost, piše Dnevno.hr.

“Ma on je neuništiv. Prošao je svašta u životu, a nije još ni blizu 40. godine! Pričao sam nedavno s njim, mi ga šesto ‘brecnemo’ da se aktivira na izborima. Pa šta bi falilo da ode u Europski parlament i pokaže im tko je gazda”, rekao je izvor za Dnevno.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:15