StoryEditor
predsjedateljica vm

Krišto: Vijeće ministara usvojilo točke vezane za Trgovsku goru, nije razmatrano imenovanje ravnatelja OSA-e

Piše fena  /  23.02.2023., 16:01h

Na novinarsko pitanje Krišto nije mogla dati konkretnije informacije o tim tačkama dnevnog reda.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izjavila je da je na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojen Izvještaj o radu Koordinacionog tijela, Ekspertskog tima i Pravnog tima u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Čerkezovac na Trgovskoj gori, kao i dopuna Odluke o imenovanju pravnog tima za izradu strategije pravne zaštite interesa BiH u vezi s tim pitanjima.

Na novinarsko pitanje Krišto nije mogla dati konkretnije informacije o tim tačkama dnevnog reda. 

Dodala je da su danas usvojili izmjene i dopune Zakona o službi u Oružanim snagama BiH čime je olakšan prijem u službu i pojednostavljeni procesi upravljanja karijerom profesionalnih vojnih osoba. 

Krišto je navela da je data suglasnost na Nacrt ugovora o grantu za projekt Vodovod Visoko između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj te na Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i EU o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu.

Također, istakla je da su usvojeni i programi rada ministarstava za 2023. godinu, s izuzetkom Ministarstva financija i Ministarstva vanjskih poslova, te Prijedlog strategije za borbu protiv organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini 2023. - 2026. 

- Usvojen  je i Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta 'Izgradnja graničnih prijelaza Klobuk i Zupci', Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta 'Izgradnja i opremanje objekta za smještaj zaposlenih Uprave za neizravno oporezivanje i Granične policije u zračnoj luci u Banjoj Luci', te Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta 'Izgradnja graničnih prijelaza Čepikuće i Brod' - rekla je Krišto.

Podcrtala je da na sjednici nije razmatrano imenovanje ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 21:31