StoryEditor
Podcast Bura

Davor Bunoza: Vrlo se lako posvađati, alternativa kompromisu je propadanje države BiH

Piše desk  /  23.03.2024., 14:28h

Ministar pravde u Vijeću ministara BiH Davor Bunoza u Podcastu Bura govorio je o dobivanju pregovaračkog statusa s Europskom unijom, svemu onom što je bilo potrebno učiniti kako bi se pregovarački status dobio te o reformama koje BiH tek treba provesti.

S obzirom na to kako se teško usvajaju zakoni u BiH, Bunoza je ocijenio kako je u ovom mandatu napravljen veliki iskorak te kako je u Vijeću ministara uspostavljenja atmosfera dogovaranja i traženja kompromisa.

Naglasio je kako se kompromisi ne rade na štetu države, entiteta, konstitutivnih naroda i ostalih građana. Sve je rađeno, veli, kako bi išlo u korist svima u državi.

Također, govorio je o tomu kako smo već vidjeli što se događa ako se insistira na maksimalističkim pozicijama i ako se odbija tražiti kompromis. Alternativa kompromisu je propadanje države i društva.

Ministar Bunoza je u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom razgovarao o tomu što bi se dogodilo da BiH nije dobila pregovarački status s EU. Sugovornici su se složili da bi u tom slučaju država BiH izgubila smisao svoga postojanja.

"Nedobivanje pregovaračkog statusa bila bi katastrofalna poruka Bosni i Hercegovini", rekao je.

Bunoza je govorio i o državnoj imovini, Zakonu o Sudu BiH, reformi Izbornog zakona i drugim temama reformskim zakonima.

Opširnije pogledajte u videu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:10