StoryEditor
ukrao profil

Kristina Krepela: Usprkos svemu što sam pokušala, ostao je neumoljiv i sada čujem da hakira i dalje

Piše desk  /  06.07.2022., 12:57h

Haker je od nje tražio novac, ali na njegove ucjene nije pristajala i sve je prijavila Uskokovom kibernetičkom odjelu i tamo je saznala kako je jedna od brojnih žrtava hakerskih napada.

Sve više je poznatih osoba u posljednje vrijeme na meti hakera koji od njih traže novac kako bi im vratili profile na društvenim mrežama. Njihova žrtva bila je i glumica Kristina Krepela koja je pokušala vratiti svoj stari profil, obratila se i policiji, ali ništa nije urodilo plodom.

- Usprkos svemu što sam pokušala, od prijave policiji, pisanja Instagramu, haker je ostao neumoljiv i sada čujem da hakira i dalje. Uspomene su sve u mom srcu i u mom umu. Neka mi hakira 100 profila, a ja ću napraviti 101" - odlučno je izjavila za RTL. Nakon što su joj hakirali profil na Instagramu rekla je kako joj se dogodilo ono što je mislila da joj se nikada neće dogoditi.

- Jednim malim, paničnim potezom dozvolila sam čovjeku koji je izabrao zarađivati na tuđoj tuzi i na krađi tuđih uspomena, hakirati i izbrisati moj Instagram profil. U jednoj sekundi otišlo je pet i pol godina fotografija, objava i uspomena. Ode ljudima u jednoj sekundi i život, a kamoli ne profil na društvenoj mreži. No, dok smo živi i zdravi, možemo vratiti sve. Uspomene su ionako u mojem umu i u mojem srcu. Tamo ih nikada nitko izbrisati, ukrasti ili uništiti moći neće. - napisala je glumica. Haker je od nje tražio novac, ali na njegove ucjene nije pristajala i sve je prijavila Uskokovom kibernetičkom odjelu i tamo je saznala kako je jedna od brojnih žrtava hakerskih napada.

- Tužno je to. Neki ljudi misle da nemaju u životu izbora osim zarađivati za život krađom, ucjenama i uništavanjem tuđih uspomena i života. No,i oni imaju izbora. A oni su izabrali upravo to. - poručila je glumica.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:44