StoryEditor

Njemica našla dvojnicu na Instagramu i ubila je da lažira vlastitu smrt

Piše desk  /  31.01.2023., 08:52h

Njemica (23) iračkog podrijetla tražila je na Instagramu dvojnicu, odnosno ženu koja joj jako nalikuje, i uz pomoć prijatelja je ubila kako bi lažirala vlastitu smrt, vjeruju istražitelji u Bavarskoj, prenosi Guardian.

Kad je tijelo mlade žene prekriveno krvlju pronađeno u kolovozu u parkiranom Mercedesu u Ingolstadtu u južnoj Njemačkoj, žrtva je inicijalno identificirana kao Sharaban K., 23-godišnja kozmetičarka iračkih korijena iz Münchena. 

Nevjerojatan preokret

Iako su neki članovi obitelji Sharaban K. identificirali tijelo, obdukcija koja je obavljena sljedeći dan potaknula je sumnje o pravom identitetu žrtve. Žrtva je na kraju imenovana kao Khadidja O., alžirska beauty blogerica iz Heilbronna u susjednoj saveznoj državi Baden-Württemberg, također 23-godišnjakinja. 

Obje imaju dugu crnu ravnu kosu, sličan ten, a sa šminkom dvije su žene izgledale nevjerojatno slično, rekla je policija, što je navelo njemačke medije da slučaj prozovu "ubojstvom dvojnice".

Zajedno s 23-godišnjim Kosovarom Sheqirom K., Sharaban K. je zadržana u pritvoru u Bavarskoj 19. kolovoza 2022., no vlasti nisu javno nagađale o motivu sve do ovog tjedna. Žrtve i optuženi nazvani su imenom i inicijalom, što je uobičajeno u njemačkom pravnom sustavu.

Htjela se sakriti pa na Instagramu našla dvojnicu, namamila je da se nađu i ubila je

"Istraga nas je dovela do pretpostavke da se optužena htjela sakriti zbog obiteljske svađe i u tom smislu lažirati vlastitu smrt", rekla je u ponedjeljak ujutro Veronika Grieser iz državnog tužiteljstva u Ingolstadtu.

Policija kaže da je Sharaban K, koja je djelovala na društvenim mrežama pod brojnim imenima, kontaktirala nekoliko žena koje su joj bile slične u tjednu prije ubojstva. "Različitim obećanjima pokušala je iznuditi susrete, što je u početku bilo neuspješno", rekla je Grieser.

No Khadidja O. je pristala susresti se sa Sharaban nakon što ju je ova namamila nudeći joj kozmetiku, kako piše Süddeutsche Zeitung. Navodno su je iz njenog stana na dan ubojstva pokupili automobilom Sheqir K. i Sharaban K. U dijelu šume između Heilbronna i Ingolstadta dvoje optuženih navodno je izmislilo razlog zbog kojeg je Alžirka izašla iz vozila. Potom su je izboli na smrt.

Ubijena s 50 uboda nožem, lice joj unakaženo

"Oružje zločina nije pronađeno, ali dokazi su brojni", rekao je glasnogovornik policije Andreas Aichele za tabloid Bild. "Žrtva je ubijena s više od 50 uboda nožem, potpuno unakaženog lica."

Tužitelji tvrde da je dvojac nakon ubojstva podigao tijelo žrtve na stražnje sjedalo Mercedesa i odvezao se u Ingolstadt. Parkirali su automobil u mirnoj rezidencijalnoj četvrti uz obalu Dunava, gdje su ga pronašli roditelji Sharaban K. malo prije ponoći 16. kolovoza 2022.

Iako su istrage u tijeku i još treba ispitati neke svjedoke, nalozi za uhićenje Sheqira K. i Sharaban K. izdani su 26. i 27. siječnja, rekao je glasnogovornik tužitelja u Ingolstadtu. Njih dvoje čeka doživotni zatvor ako budu osuđeni.

"Ovakav slučaj ne dobijete svaki dan, pogotovo s tako spektakularnim obratom", rekao je Aichele za Bild. "Na dan kada smo pronašli tijelo nije bilo ničega što bi nas moglo pripremiti za ovakav razvoj događaja."

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 23:38