StoryEditor
novi sastav

Konstituirana Skupština Županije Sarajevo: Supruga Bakira Izetbegovića preuzela mandat

Piše desk  /  11.11.2022., 11:30h

Najveći broj mandata, po sedam, osvojili su SDA i NiP i svi njihovi zastupnici danas preuzimaju certifikat.

Konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Sarajevo održana je danas, a na njoj su Suad Arnautović i Željko Bakalar iz SIP-a BiH novoizabranim zastupnicima uručili certifikate.

Nakon toga su zastupnici položili svečanu zakletvu. Za predsjedatelja Komisije za imenovanje izabran je Elvedin Okerić, za zamjenika Vibor Handžić, a izabrani članovi su Davor Čičić, Damir Marjanović, Muamer Bandić, Mahir Dević i Ilijaz Pilav.

Prema podacima o rezultatima općih izbora održanih 2. listopada, Skupštinu Županije Sarajevo će činiti sedam stranaka – Stranka demokratske akcije (SDA), Narod i Pravda (NiP), Socijaldemokratska partija (SDP), Stranka za BiH (SBiH), Naša stranka (NS), Demokratska fronta/Građanski savez (DF/GS), Za nove generacije.

Najveći broj mandata, po sedam, osvojili su SDA i NiP i svi njihovi zastupnici danas preuzimaju certifikat.

Tako su iz SDA uvjerenje o mandatu dobili Sebija Izetbegović, Adi Kalem, Faruk Kapidžić, Mahir Dević, Faruk Selmanović, Smiljana Viteškić i Haris Zahiragić.

Narod i pravdu će predstavljati Arijana Memić, Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Kemal Ademović, Danijela Kristić, Elvis Vreto i Rusmir Pobrić. 

Iz Stranka za BiH (SBiH) su mandate preuzeli Muamer Bandić, Admela Hodžić, Jasmin Šaljić, Fatima Smailbegović-Gavrankapetanović i Elza Gaković, a zastupnici iz SDP-a su Irfan Čengić, Davor Čičić, Igor Stojanović, Jelena Pekić, Kenan Magoda i Samir Avdić. 

Našu stranku predstavljat će Vildana Bešlija, Vibor Handžić, Miomirka Melank, Nihad Uk i Sanela Klarić.

U Skupštini ŽS koalicija Demokratska fronta/Građanski savez (DF/GS) imat će četiri zastupnika – Marijela Hašimbegović, Ilijaz Pilav, Vedrana Vujović, Albin Zuhrić.

Za nove generacije će imati jednog zastupnika - Damira Marjanovića.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 10:35