StoryEditor
akcija tokio

Jedan od najtraženijig bjegunaca Europe Mladen Samardžija predat Tužiteljstvu BiH

Piše fena  /  12.12.2023., 14:49h

Policijski djelatnici MUP-a RS predali su postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, osumnjičenog Mladena Samardžiju, rođenog 1990. godine u Kranju, koji je uhićen u operaciji Tužiteljstva BiH i MUP-a RS kodnog naziva “Tokio”, provedenoj na području Jahorine.

Osumnjičeni je duže vremena bio u bjekstvu, a osumnjičen je u okviru predmeta Tužiteljstva BiH, sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija.

Tereti se da je bio u vrhu organizirane kriminalne skupine, koja je vršila krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, sa područja Južne Amerike i Europske unije, na područje Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

U okviru operativne akcije kodnog naziva “Tokio”, tužiteljstvo i policijske agencije ostvaruju značajnu suradnju sa strukturama EUROPOL-a, a tijekom provođenja akcije, zaplijenjenja je veća količina, novca, oružja i vozila.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, s obzirom na duži boravak u bjekstvu, za njega će biti zatraženo određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 09:57