StoryEditor
rat izraela i hamasa

Izrael nakon napada na bolnicu Al Shifa ubio 170 i zarobio 800 osoba, tvrde da su suradnici Hamasa

Piše desk  /  23.03.2024., 10:05h

Izraelska vojska je ubila više od 170 ljudi i zarobila je 800 osoba tijekom napada usmjerenog protiv Hamasa u bolnici Al Shifa u Gazi te su ih optužili za teror.

Usred napada na Al Shifu, koji je počeo u ponedjeljak rano, IDF kaže da su trupe locirale skrovišta oružja koja pripadaju Hamasu.

U međuvremenu, tijekom proteklog dana, izraelske zračne snage napale su 35 lokacija širom Pojasa Gaze, uključujući zapovjedne prostorije i drugu infrastrukturu koja pripada Hamasu.

IDF kaže da je ubio više od 170 naoružanih napadača i zarobio 800 osumnjičenih za teror tijekom svoje, kako je naziva, "tekuće operacije protiv Hamasa" u bolnici Shifa u Gazi.

Također usred napada na Shifu IDF kaže da su trupe locirale infrastrukturu koja pripada terorističkim grupama i skrovišta oružja.

U središnjoj Gazi, IDF kaže da su "trupe Nahal brigade ubile 15 terorističkih operativaca tijekom intenzivnih borbi tijekom proteklog dana".

U južnoj Gazi al-Qarara, IDF kaže da je "7. oklopna brigada usmjerila zračne napade na dva operativca i zgradu koju koristi Hamas, tijekom svojih tekućih operacija u tom području", u blizini Khan Younisa.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:25