StoryEditor
bliski istok

Izrael će iz zatvora pustiti 24 žene i 15 tinejdžera, Hamas 13 talaca

Piše hina  /  24.11.2023., 18:30h

Izrael će osloboditi 39 palestinskih zatvorenika, među njima 24 žena i 15 tinejdžera na okupiranoj Zapadnoj obali u zamjenu za 13 talaca koje Hamas treba osloboditi iz Pojasa Gaze, rekao je palestinski dužnosnik.

Zarobljenici, svi s okupirane Zapadne obale ili iz Jeruzalema, bit će predani Međunarodnom odboru Crvenog križa u izraelskom zatvoru Ofer oko 16 sati (14 sati GMT), rekla je Kadura Fares, palestinska povjerenica za zatvorenike.

To će se poklopiti s planiranom predajom na granici između Gaze i Egipta 13 žena i djece koji su bili među oko 240 talaca što su ih uzeli naoružani pripadnici Hamasa  za vrijeme smrtonosnog divljanja na jugu Izraela.

“Nakon što Crveni križ primi (palestinske) zatvorenike, oni iz Jeruzalema će otići u Jeruzalem, a oni sa Zapadne obale okupit će se u općinskom vijeću Betunije gdje će ih čekati njihove obitelji”, rekla je Fares.

Oslobađanje zatvorenika dio je dogovora o primirju između Izraela i Hamasa koje je počelo u 7 ujutro (5 sati GMT) i čini se da se krhko održava bez većih izvješća o bombardiranju, topničkim ili raketnim napadima, premda su obje strane optužene za kršenja.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 01:01