StoryEditor
Hossein Amirabdollahian

Iranski ministar: "Spremni smo pomoći Hrvatskoj u vezi povratka naftnih polja u Siriji, ako hrvatska strana to zatraži"

Piše desk  /  22.06.2022., 21:31h

Uekskluzivnom razgovoru za Večernji list, ministar vanjskih poslova Irana Hossein Amirabdollahian otvoreno je govorio o preprekama koje sprječavaju potpisivanje nuklearnog sporazuma sa svjetskim silama i odgovarao je na pitanja blokira li Rusija, kako to tvrde Amerikanci, potpisivanje tog sporazuma.

S ministrom smo razgovarali i o ratu u Ukrajini iznosivši prvi puta jasan stav Irana o tom ratu otkrivši kako su već tri europske zemlje kontaktirale Iran te su zainteresirane za iranski plin i naftu. Nezaobilazna tema bila je i Bliski istok.

Između ostalog, ministar Hossein Amirabdollahian kritizirao je INA-u zbog napuštanja projekta Moghan te povlačenja iz projekta istraživanja na bloku u Iranu, a za razdoblje u kojem će međunarodne mjere ograničenja protiv Irana biti na snazi.

S obzirom da Iran ima veliki utjecaj na sirijskog predsjednika Bashar al Assada ministar Hossein Amirabdollahian je kazao kako je Iran spreman pomoći Hrvatskoj i INA-i u vezi povratka naftnih polja u Siriji, ako hrvatska strana to zatraži.

Dok pet velikih svjetskih medijskih kuća već duže vrijeme čekaju na pozitivan odgovor za intervju sa iranskim ministrom vanjskih poslova Hosseinom Amirabdollahianom, ministar je odlučio intervju dati Večernjem listu.

Cijeli intervju s iranskim ministrom vanjskih poslova Hosseinom Amirabdollahianom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:27