StoryEditor
INFODEMIJA

Hrvatica širi lažne vijesti po Austriji, teolog Milas se pita: ‘Što imate od toga?‘

Piše Desk  /  19.11.2021., 14:24h
Provjeravajte sadržaje koje tako samouvjereno dijelite po društvenim mrežama. Svjestan sam da mnogi od vas nemaju povjerenja u tzv. mainstream medije, ali vjerujte da su oni drugi mnogo opasniji. - piše teolog Milas.

Kao da nije dovoljno mučno svakodnevno se boriti s pandemijom i njenim posljedicama, dodatni stres stvara i borba s tzv. infodemijom, u kojoj preopterećenost informacijama, od kojih su mnoge lažne, ugrožava onaj unutarnji mir i stvara izvjesnu anksioznost. - započinje svoju objavu teolog Dalibor Milas, prenosi Večernji.

- Na ovu lažnu vijest ne bih ni reagirao da mi jutros na naslovnici nije iskočilo barem desetak shareova ove lažne vijesti. Izvjesna gospođa Brekalo objavila je video navodnih prosvjeda u Grazu te pozvala narod na pobunu.

Da stvar bude gora, profil joj vrvi sličnim objavama. Nije mi se dalo analizirati ostale njezine video-klipove, ali ovaj jedan iz Graza mi je zapeo za oko. Jer bio sam na licu mjesta. - dodaje.

Podijeljeni video star je točno dvije godine i prikazuje 6000 navijača Borussije iz Mönchengladbacha kada su igrali protiv Wolfsberga na Merkur Areni u Grazu.

Kako piše Kleine Zeitung najmasovniji prosvjedi protiv covid potvrda u Grazu okupili su oko 4 tisuće ljudi.

- Neovisno o svim ovim lažnim vijestima i izloženosti istima, doista bih volio shvatiti mentalni sklop ljudi koji namjerno stvaraju i šire takve stvari. Zašto? Što imate od toga? - kaže teolog Milas.

https://youtu.be/J5-uBehL1S4

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 10:01