StoryEditor
sjednica Središnje uprave

HKD Napredak za stipendije i potpore izdvojit će preko 100 tisuća KM

Piše fena  /  21.02.2022., 15:50h
Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak usvojila je, na prijedlog Povjerenstva za mlade i stipendije, Odluku o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište “Ivo Andrić-Vladimir Prelog” za akademsku 2021./22. godinu.

- Tako će u akademskoj 2021./22. godini Središnja uprava HKD Napredak stipendirati 90 studenata i studentica. Ukupno će se za stipendije i potpore izdvojiti 123.000 KM, a potpisivanje ugovora sa studentima i studenticama bit će upriličeno u Sarajevu, Zagrebu i Mostaru, priopćeno je iz HKD Napredak

Članovi Središnje uprave HKD Napredak na sjednici jednoglasno su usvojili Odluku o dodjeli projektnih sredstava aktivnim podružnicama i udrugama koje su sastavni dio HKD Napredak. Tu odluku pripremilo je Povjerenstvo za podružnice, udruge, zaklade, klubove i članstvo.

Na Natječaj za dodjelu projektnih sredstava podružnica i udruga za 2022. godinu prijavljena su 54 projekta iz oblasti kulture i sporta, a tražila se podrška u organiziranju koncerata, likovnih kolonija, izložbi, smotri folklore te sportskih natjecanja na područjima gdje HKD Napredak aktivno djeluje i doprinosi promociji kulture i očuvaju kulturne baštine.

Na toj sjednici su usvojeni i zaključci sa sjednice Povjerenstva za kulturu, izdavaštvo i medije kao i izvješće i zaključci Povjerenstva za gospodarstvo.

Obilježavanje 120 godina od osnutka HKD Napredak bila je također jedna od tačaka dnevnog reda. Bit će obilježen (i već se obilježava) nizom kulturnih aktivnosti koje će biti upriličene na razini Središnje uprave i podružnica. Središnja manifestacija bit će međunarodni simpozij, planiran za septembar u Sarajevu i to pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu sjednice Središnje uprave bila su i druga brojna pitanja od važnosti za rad i djelovanje Društva. Tako je usvojen proračun Središnje uprave HKD Napredak za 2022. godinu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:38