StoryEditor
odgovorio stanivukoviću

Gradonačelnik I. Sarajeva: RS i njene institucije su stvorene u Srpskom Sarajevu

Piše desk  /  23.12.2022., 17:39h

Istočno Sarajevo će s ponosom biti domaćin svečanog defilea povodom 9. siječnja - Dana Republike Srpske i u tom pogledu svi trebaju uvažiti činjenicu da su u ovom gradu stvorene Republika Srpska i njene najvažnije institucije, poručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Ćosić smatra da svaka općina i grad u Republici Srpskoj trebaju obilježiti Dan Republike.

- Svih prethodnih godina kompletna središnja manifestacija obilježavanja 9. siječnja bila je u Banjoj Luci i mi, čelnici drugih lokalnih zajednica u Srpskoj, nismo prigovarali, nego smo se na svoj način u svojoj sredini uključili u proslavu. Sada, kada je dio središnje manifestacije u Istočnom Sarajevu, neki smatraju da treba praviti predstavu u javnosti, što pokazuje svu njihovu neozbiljnost - rekao je Ćosić Srni.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je ocijenio da je takav pristup nedopustiv.

- Republika Srpska i njene institucije su stvorene u Srpskom Sarajevu i to ću, ako treba, ponoviti milijun puta, dok god to ne shvate svi oni koji smatraju da je Republika nastala njihovim dolaskom na dužnost - poručio je Ćosić povodom izjave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je nedopustivo da na ovaj važan datum za Srpsku nema nikakvog obilježavanja u njenom najvećem gradu.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 07:28