StoryEditor
kaznena prijava

General Miljavac: Nakon pilota, Srbi idu na generale. To je direktan udar na državu

Piše desk  /  22.08.2022., 10:51h

Nakon što su jučer srpski mediji objavili da je Apelacijski sud u Beogradu potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za "ratne zločine počinjene u vojno-redarstvenoj akciji Oluja 1995. godine", danas stiže najava novih kaznenih prijava.

Odvjetnik Dušan Bratić, koji je, kako navode srpske Večernje novosti, zastupnik preživjelih na Petrovačkoj cesti 1995. godine, najavio je kaznenu prijavu protiv još tri člana Glavnog stožera Hrvatske vojske - admirala Davora Domazeta Loše, načelnika Obavještajne uprave Glavnog stožera HV-a u Oluji, brigadira Ilije Maričića, pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog zrakoplovstva i generala Pavla Miljavca, šefa Operativnog tima A u Glavnom stožeru.

"Sad idu i na generale"

Miljavac je ovo komentirao na N1 Televiziji. Rekao je da je malo iznenađen ovim informacijama koje dolaze iz Srbije.

"Osim pilota, sad idu i na generale, odnosno na one koji su bili zaduženi za organiziranje operacija, a što je izravan udar na državu.

Savjest mi je čista. Svjestan sam da u svakom ratu, nažalost, stradaju i nevini ljudi, ali nitko nikad nije donio odluku da se gađaju civili", komentirao je Miljavac.

Dodao je i da je razočaran reakcijom hrvatske vlade: "Uporno govore da će napraviti sve da zaštite pilote, ali volio bih čuti što to konkretno znači."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:59