StoryEditor
posjeta terenskim uredima

Galić se sastao s Kajtezom: Značajan doprinos PGP Gradiška u borbi protiv prekograničnog kriminala

Piše Fena  /  25.10.2021., 12:30h
U sklopu redovitih posjeta terenskim uredima, ravnatelj Granične policije (GP) Bosne i Hercegovine Zoran Galić sastao se sa zapovjednikom Postrojbe granične policije (PGP) Gradiška Igorom Kajtezom s kojim je razgovarao o rezultatima rada ove postrojbe, kao i trenutnim aktivnostima koje provode njeni pripadnici.

PGP Gradiška u svojoj zoni odgovornosti ima tri međunarodna granična prijelaza te operativno pokriva državnu granicu u dužini od 160 kilometara prema Republici Hrvatskoj, odnosno prema Europskoj uniji, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Navedena postrojba među vodećim je postrojbama po broju ostvarenog prometa vozila i osoba preko graničnih prijelaza i konstantno ostvaruje značajne rezultate po svim segmentima rada, posebno iz područja kriminaliteta, kao i potražne djelatnosti.

Za devet mjeseci ove godine otkriveno je više od 20 kaznenih djela, a po potražnoj djelatnosti pronađeno je preko 200 osoba.

Ravnatelj Galić pohvalio je rad ove postrojbe i istaknuo da njeni policijski službenici, uz redovite aktivnosti u nadzoru granice, ostvaruju značajne rezultate rada u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta te da je najvažnije kontinuirano raditi na sprječavanju i otkrivanju svih vidova prekograničnog kriminaliteta, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 04:14