StoryEditor
RAVNATELJ GRANIČNE POLICIJE BiH

Galić: Netko očigledno proizvodi senzaciju, Markulj se ne spominje u aplikaciji Sky

Piše desk  /  30.01.2023., 18:14h

Nekolicina sarajevskih medija objavila je informaciju da Graničnu policiju BiH, odnosno njen Središnji istražni ured, potresa skandal zbog umiješanosti službenika navedenog Ureda u predmet oko istraga u “Sky” aplikaciji. Zoran Galić, ravnatelj Granične policije BiH, rekao je Hrvatskom Medijskom Servisu da su se u pojedinim medijima pojavile neistinite i neprovjerene informacije te da netko “očigledno proizvodi senzaciju.”

-Naime, policijska službenica GPBiH Spomenka Markulj se, prema mojim saznanjima, nigdje ne spominje u aplikaciji Sky, rekao je Galić.

Ravnatelj GP BiH dodao je da, što se tiče drugih policijskih službenika i navoda, podržava rad Tužiteljstva BiH i tima koji je formiran od Tužiteljstva BiH (Granična policija i SIPA) da bi se, kako je istaknuo, provela istraga u ovom predmetu.

Galić je HMS-u kazao i da su navedeni policijski službenici GPBiH privremeno interno premješteni dok se ne završi istraga po tom predmetu.

Podsjećamo, pojedini mediji objavili su da je Spomenka Markulj, koordinatorica Kontakt točke s EUROPOL-om (Agencija Europske unije za suradnju u provođenju zakona) te šefica Središnjeg istražnog ureda GPBiH smijenjena jer je odbila postupiti po naredbi načelnika Ureda.

Također, sarajevski mediji objavili su i da je Markulj navodno željela utjecati na rad Tužiteljstva BiH jer su dva istražitelja iz njenog tima otkrivena u komunikaciji putem kriptirane aplikacije Sky.

Dnevnik.ba

27. veljača 2024 14:41