StoryEditor
kao na filmu

Drama u Trebinju: Muškarac se prerušio u policajca i uhitio ženu koja mu je kasnije iskočila iz auta

Piše Desk  /  22.11.2021., 10:49h
U Trebinju je jučer uhićena osoba koja se pretvarala da je policajac i tako u dva navrata protuzakonito uhitio dvije osobe.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su sinoć uhitili osobu inicijala Z.V. iz Trebinja, za koju postoji osnova sumnje da je prethodnog dana u večernjim satima izvršila kaznena djela "Lažno predstavljanje" i "Protupravno lišenje slobode", piše Klix.ba.

Policijskoj stanici Trebinje je 20.11.2021. godine prijavljeno da je nepoznata osoba, oko 22:00 sata, protupravno lišila slobode osobu inicijala J.B. iz Trebinja.

Ta osoba je prilikom vožnje sa Z.V. shvatila da se nešto čudno događa te pozvala sestru koja je alarmirala policiju. No, kako Z.V. nije htio zaustaviti automobil, ona je bila primorana iskočiti iz vozila u pokretu. Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su izvršili pretragu terena i oko 22:30 sati, na putu za Grad Sunca su pronašli osobu J.B.

Sutradan su policijski službenici Policijske uprave Trebinje preuzimanjem operativnih mjera i radnji identificirali i uhitili osobu inicijala Z.V. za koje postoji osnova sumnje da je izvršio navedena kaznena djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje.

Kriminalističkom obradom nad licem lišenim slobode i operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da je na isti način pokušao protupravno uhititi osobu N.V. iz Trebinja.

Izvršenim testitanjem na prisustvo opojnih droga u organizmu kod Z.V. je utvrđeno prisustvo opojnih droga.

Nakon dokumentiranja  predmeta protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužiteljstvu Trebinje biti dostavljen Izvještaj o izvršena dva krivična djela.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:16