StoryEditor
predsjednik rs

Dodik: "Murphy utječe na trojku, jučerašnji sastanak je bio komičan i tragičan"

Piše desk  /  09.02.2024., 12:47h

Zapadni mediji od Vladimira Putina pokušavaju da naprave aždaju, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik odgovarajući na pitanje novinara o posljednjem intervjuu koji je ruski predsjednik dao Tuckeru Carlsonu, američkom novinaru.

- Predsjednik Putin nema namjeru, niti Rusija ima namjeru da vrši eskalaciju… On je u Ukrajini jer želi da zaštiti ruski narod, želi da zaštiti i srpski. Zapad želi da disciplinira sve nas ovdje. Pokušaj da uvodimo sankcije Rusiji je propao. Imamo čovjeka i državu koja dobro razumije položaj Srba ovdje. Ne možemo da vjerujemo Britancima, Amerikancima, ovoj grupi Amerikanaca, demokrata. Oni su gradili pozicije na lažima o Srbima - istakao je Dodik.

Osvrnuo se i na jučerašnje razgovore s partnerima te s europskom dužnosnicom Angelinom Eichhorst.

- Telefonom sam razgovarao s Eichhorst i tražio da se izjasni. Ona je rekla da poštuje dogovor naroda ovdje. 15 minuta nakon izlazi Murphy koji kaže ne može ovo, ono. I sastanak jučer, koji je bio dobar, bio je i komičan i tragičan - navodi Dodik.

Kaže da Michael Murphy utječe na trojku da odustaje od onog što je sama napisala, a što je usvojeno i prihvaćeno od svih.

- Murpyja vidim da je oronuo, on je veleposlanik samo u FBiH… O‘Brien, radi se o prepotentnom tipu koji misli da svi treba da legnu kad se on pojavi. Bio je obični nosač torbi - rekao je Dodik.

Osvrnuo se i na pitanja Izbornog zakona, koji je kad je usuglašen kaže, najednom prestao biti prioritet.

- Ako Schmidt nametne, koliko sam shvatio lidere, svi su protiv, mi ćemo odustati od EU dokumenata, donijeti svoj Izborni zakon - zaključio je Dodik, prenosi N1.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 15:46