StoryEditor

Košarac: Dio političkog Sarajeva okrenut poltronizmu prema strancima, to je njihova potreba da budu nečiji irgeti

Piše Desk  /  15.05.2024., 09:28h

Teza da se radi na zaštiti stranih sudija u Ustavnom sudu BiH je nebuloza i smiješna je. Valjda svaki političar u BiH treba da afirmira princip da u institucijama BiH sjede građani BiH koji ispunjavaju zakonom predviđene uvjete, rekao je Košarac.

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara Staša Košarac rekao je da dio struktura iz političkog Sarajeva okrenut poltronizmu prema dijelu međunarodne zajednice i strancima koji ne žele dobro BiH.

- Teza da se radi na zaštiti stranih sudija u Ustavnom sudu BiH je nebuloza i smiješna je. Valjda svaki političar u BiH treba da afirmira princip da u institucijama BiH sjede građani BiH koji ispunjavaju zakonom predviđene uvjete - rekao je Košarac za RTRS, komentirajući izjavu ministra vanjskih poslova BiH i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića da je pitanje stranih sudija i zaštita Ustavnog suda BiH elementarno pitanje.

Košarac je rekao da predstavnici Republike Srpske žele snagom argumenata da promoviraju politike koje su u skladu s Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

- Јoš jednom pozivamo sve u BiH na dogovor predstavnika tri konstitutivna naroda i dva entiteta, bez stranaca - naglasio je on.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 19:38