StoryEditor
Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik iz Mostara: Vrlo sam zahvalan Mađarskoj na njezinoj posvećenosti stabilizaciji i miru na Balkanu

Piše desk  /  05.04.2022., 12:09h
Srpski član Predsjedništva BiH posebno je zahvalio ministru vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peteru Szijjartou na posjeti Mostaru te naglasio kako je ova posjeta potvrda nastavka suradnje.

"Vrlo sam zahvalan Mađarskoj na njezinoj posvećenosti, vezano za stabilizaciju i mir ovdje na Balkanu, za ono što čine u pogledu razumijevanja cjelokupne situacije. Mađarska je vrlo dobar prijatelj za sve ljude koji žive u BiH i njihov interes je isključivo da pomognu podizanje ekonomije, boljem razumijevanju, stabilnim političkim odnosima i onim politikama koje zajednički dogovorimo", kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Naime, Dodik je jedan od gostiju Sajma gospodarstva u Mostaru, a novinarima se obratio u utorak na konferenciji za medije.

Srpski član Predsjedništva BiH posebno je zahvalio ministru vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peteru Szijjartou na posjeti Mostaru te naglasio kako je ova posjeta potvrda nastavka suradnje.

"Ovo je bila prilika da njemu i njegovim kolegama, premijeru Orbanu čestitam veliki izborni supjeh i veliku izbornu pobjedu. To je vrlo važno i za vas ovdje i u Republici Srpskoj zato što imamo bitne dogovore sa tom strukturom i Mađarskom. Danas smo potvrdili da ćemo sve dogovore koje smo imali nastaviti", pojasnio je Dodik, prenosi Bljesak.info.

Dodik se u ponedjeljak u Mostaru sastao s predstavnicima Srba u HNŽ-u, a sastanku je prisustvovao i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

"Nažalost, u Mostaru dolazimo uvijek s istim zaključkom - da je položaj Srba ovdje težak, nezahvalan, da se ništa tu ne čini na tom planu, a kad čujem prigovore kako Hrvati ili Bošnjaci imaju težak položaj u RS to je dječja pjesma kako je Srbina ovdje", kazao je Dodik u ponedjeljak. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:22