StoryEditor
o zaključcima hns-a bih

Dodik: Ignoriranje preglasavanja jednog naroda gura BiH u nestabilnost, posljedice će snositi oni koji to ne žele vidjeti i riješiti

Piše desk  /  20.02.2022., 12:57h
Milorad Dodik komentirao je jučerašnje zaključke Hrvatskog narodnog sabora BiH.

"Problem jednog naroda u BiH problem je svih i to je valjda svima jasno. Ignoriranje preglasavanja jednog naroda BiH gura u dugoročnu nestabilnost i odgovornost za to snosit će oni koji to ne žele vidjeti i riješiti", izjavio je u nedjelju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

HNS, koji okuplja političke stranke s hrvatskim predznakom u BiH, u subotu je na izvanrednom zasjedanju u Mostaru ocijenilo kako ne postoje uvjeti da se u listopadu izbori provedu po sadašnjem zakonu pa ih je stoga nužno odgoditi do postizanja političkog dogovora o izmjenama.

Predsjednik HNS-a Dragan Čović najavio je kako će novi krug pregovora hrvatskih i bošnjačkih političara uslijediti 22. veljače s ciljem da se približe stajališta o novom načinu biranja članova Predsjedništva BiH. Kazao je kako je model biranja zastupnika u Domu naroda parlamenta Federacije BiH već ranije praktički dogovoren, a ako se sve riješi, narednog tjedna moglo bi se očekivati zaključivanje konačnog sporazuma, u čemu su pripravni sudjelovati i predstavnici međunarodne zajednice.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 00:04