StoryEditor
huliganski neredi

Cure novi detalji iz istrage: Uhićenim huliganima po novom grčkom zakonu prijete velike kazne

Piše desk  /  10.08.2023., 10:26h

Mediji u Grčkoj objavljuju nove detalje o istrazi koja se vodi protiv više od 100 huligana, većinom hrvatskih državljana, koji su odgovorni za žestok sukob u Ateni u kojemu je u ponedjeljak navečer ubijen 29-godišnji navijač grčkog AEK-a.

Svi uhićeni zasad su optuženi za četiri kaznena djela i sedam prekršaja, podsjeća Gol.hr.

Policija i dalje traga za ubojicom, a od svih uhićenih uzet je DNA utorak. Grčka policija traži još 50-ak pripadnika BBB-a, no teško da se radi o tolikom broj Dinamovih navijača koji još nisu uhićeni.

Newsit.hr piše kako se među 105 uhićenih huligana nalaze trojica Grka. Radi se o navijačima Panathinaikosa koji su, prema izvorima iz policije, vodili BBB-e do Nee Filadelfije, kvarta u kojem se nalazi stadion AEK-a.

Oni su bili nešto poput lokalnih vodiča, vodili su hrvatski konvoj do mjesta sukoba. Riječ je o 26-ogodišnjaku i 27-ogodišnjku iz obližnjeg Marousija te 22-ogodišnjaku Nee Smirne. Jedan od njih već je ranije uhićivan zbog udruživanja u “kriminalnu organizaciju s navijačkom pozadinom”.

Upravo se iza ove konstrukcije krije velika opasnost za uhićene BBB-e. Zadnjih je godina u Grčkoj na snazi zakon prema kojem se velik broj navijača može optužiti za udruživanje u kriminalnu organizaciju, a to će moguće biti slučaj i sada.

Prije par godina je za ubojstvo navijača Arisa na visoke zatvorske kazne osuđeno čak 12 navijača rivala PAOK-a.

Mediji su doznali još neke detalje iz istrage, a jedna je da se na vještačenju nalazi drvena letva dužine 120 cm i širine 10 cm na kojoj su bili čavli. Na njoj se nalazi krv pa se istražuje ima li ona veze s ubijenim.

Također, ukinut će se za uhićene tajnost telefonskih razgovora pa će se pokušati doći do kontakta i dogovora između BBB-a i navijača Panathinaikosa kojih je nekolicina sudjelovala u neredima.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 11:57