StoryEditor
POČINITELJI JOŠ NISU PRONAĐENI

Dizdar: Premijer i Federalna vlada aktivno uključeni u slučaj napada na stolačke mladiće

Piše desk  /  08.04.2024., 12:46h

"U stalnoj smo komunikaciji s predstavnicima nadležnih organa, od FUP-a do lokalnih organa. Jedna od pozitivnih stvari u ovom mučnom događaju je što su se građani uključili i daju značajan doprinos naporima za rasvjetljenjem cijelog događaja. Zbog svega navedenog, uzimajući u obzir podatke koji su nam dati na uvid, vjerujemo da će počinitelji nedjela biti u kratkom roku identificirani", ističe Dizdar.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i Federalna vlada aktivno su se uključili u slučaj napada na mlade Stočane i očekujemo brzo privođenje odgovornih, priopćio je  federalni ministar rasljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar. 

"Nikšić i ja smo se susreli s jednim od pretučenih mladića i njegovim ocem" 

Dizdar je u objavi na društvenoj mreži Facebook naveo da su se premijer Nikšić i on jutros susreli s jednim od stolačkih mladića u društvu njegovog oca, a Dizdar je jutros o incidentu upoznao i sve ključne predstavnike međunarodne zajednice u BiH, kojima je zahvalio na podršci i angažmanu.

image

Dizdar: U Stocu pretučeno i mučeno četvero djece?

FENA -

"U stalnoj smo komunikaciji s predstavnicima nadležnih organa, od FUP-a do lokalnih organa. Jedna od pozitivnih stvari u ovom mučnom događaju je što su se građani uključili i daju značajan doprinos naporima za rasvjetljenjem cijelog događaja. Zbog svega navedenog, uzimajući u obzir podatke koji su nam dati na uvid, vjerujemo da će počinitelji nedjela biti u kratkom roku identificirani",   ističe Dizdar. 

Za počinitelje mora biti najstroža moguća kazna 

Poručuje da sankcija za počinitelje mora biti najstroža moguća, kako bi ovaj slučaj poslužio za primjer i kako bi se odvratili neki budući huligani i razbojnici od činjenja sličnih nedjela.

"Ma koliko to bilo teško, pozivam građane na strpljenje, uz suzdržavanje od svake vrste neprimjerene reakcije ili odgovora. Institucije su te na kojima je da reagiraju", podvukao je Dizdar.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:23