StoryEditor
SNS-ova zastupnica

Cirkus u Skupštini Srbije: Zastupnica predložila da Vučić bude doživotni predsjednik, Dačić: "Što je smiješno?!"

Piše desk  /  10.11.2022., 16:27h

Skupština Srbije ovog tjedna raspravlja o rebalansu državnog proračuna koji vlada objašnjava povećanim javnim prihodima, a oporba posljedicom inflacije, uz debatu koju prate brojni incidenti i međusobne optužbe.

Zastupnica Vučićevog SNS-a Draginja Vlk jučer je u svom govoru predložila da se Aleksandru Vučiću omogući doživotni mandat na mjestu predsjednika Srbije.

„Nebrojeno veliki broj mojih prijateljica i daljnjih rođakinja su mi poslale poruku nakon obraćanja predsjednika da su izuzetno zadovoljne. Pitale su me na koji način možemo produžiti mandat našem predsjedniku da vlada doživotno“, rekla je Vlk prilikom svog obraćanja.

U skupštini se zatim začuo smijeh, a predsjednik skupštine Ivica Dačić je pitao što je smiješno.

„Ne znam što je smiješno, mislim da su popustili lijekovi, ali sad će sljedeća doza“, nastavila je Vlk.

Rasprava obilježena optužbama

Parlamentarnu raspravu obilježile su optužbe na račun vladajućih zastupnika za veze s organiziranim kriminalom i za seksističko ponašanje zastupnika SNS-a Sandre Božić i Dalibora Šćekića.

"Ne mogu ne primijetiti da pojedine zastupnice oporbe vrlo rado prolaze kroz redove SNS-a, a ne znam preporučuju li se ili bi sjedile u tim redovima ili vrlo često vole samo proći tuda", rekla je Božić.

Reagirajući na seksualne aluzije zastupnika SNS-a Dalibora Šćekića, oporbene zastupnice su ocijenile da je sugeriranjem oralnog seksa jezikom i ustima jasno pokazivao određenu volju, kojom je više nego jasno počinjeno nasilje nad zastupnicama.

Oporba je zbog toga od predsjednika parlamenta Vladimira Orlića (SNS) zatražila da pokrene proceduru za smjenu Sandre Božić te da od zastupnika Dalibora Šćekića zahtijeva da vrati mandat. Incidente u parlamentu osudile su brojne nevladine organizacije i ženske udruge.

Vladajuća koalicija: Protiv Vučića je pripreman atentat

U kontekstu optužbi za veze SNS-a s kriminalnim klanovima, zastupnici oporbe svoje tvrdnje temelje na iskazima svjedoka pokajnika na suđenju organiziranoj kriminalnoj skupini Veljka Belivuka, koju se tereti za sedam ubojstava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja.

Iz zastupničkog kluba vladajuće koalicije, predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS) predsjednika Aleksandra Vučića, uzvraćaju da je protiv Vučića pripreman atentat, pozivajući se na iskaze optuženih da je jedan od vođa kriminalnog klana navodno platio pet milijuna eura za Vučićevo ubojstvo, ali da su to službe sigurnosti spriječile.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:23