StoryEditor
"Za mir, ali ne damo svoje"

Bošnjaci prosvjedovali u Chicagu: Ne damo na BiH, ima nas dva milijuna u dijaspori

Piše desk  /  27.02.2022., 08:48h
Jučer su održani prosvjedi Bošnjaka u nekoliko američkih gradova, među kojima je i Chicago.

Na ulicama ovog grada okupilo se više od 1.000 državljana BiH, mahom Bošnjaka, iz raznih dijelova SAD-a kako bi ukazalo na potrebu jedinstvene Bosne i Hercegovine. Prosvjed pod nazivom "Za mir, ali ne damo svoje" trajao je nekoliko sati, piše Avaz.

- Podršku smo dobili i od ukrajinskih građana u Americi, dok smo i mi pokazali solidarnost s posljednjim događajima u Ukrajini. Jer smo i mi sami prolazili kroz pakao od 1992. do 1995. godine.

- Ono što smo željeli postići ovim prosvjedima jest da se čuje glas bh. dijaspore, da Bosanci i Hercegovci znaju da smo danas dosta jači nego one davne 1992., da bh. dijaspora u svijetu broji oko 2 milijuna državljana i da nećemo dati da itko ikada uništi i dira u teritorijalni integritet i granice Bosne i Hercegovine. Želimo skrenuti pažnju na izbore (prije 2 godine smo slali dokumente, ali većina građana iz RS-a nije dobila natrag papire za glasovanje, a kada smo poslali upite, rekli su da smo zakasnili.) Dakle, želimo fer glasovanje i izbore za bh. dijasporu - kazala je za Avaz Dženita Višća, Sarajka s adresom u Chicagu, koja je bila u organizaciji prosvjeda.

Okupljeni su nosili transparente.

"Republika Srpska je nagrada za genocid", "Zahtijevamo mir dok se povijest nije ponovila", "Zaustaviti krug genocida", "Amerikanci za Bosnu" samo su neki od natpisa na transparentima

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 23:48