StoryEditor
sarajevo

Američki veleposlanik posjetio Tužiteljstvo BiH, razgovarali i o Sky aplikaciji

Piše fena  /  14.11.2022., 21:22h

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić sastao se s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom J. Murphyem.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini, kao i procesuiranju predmeta iz nadležnosti Tužiteljstva BiH u koje spadaju predmeti za organizirani kriminal, međunarodni i prekogranični kriminal, korupciju, terorizam, ratne zločine, kao i nezakonitosti povezane s izbornim procesom i druga kaznena djela.

Glavni tužitelj Kajganić informirao je veleposlanika Murphya o radu i aktivnostima Tužiteljstva BiH, planiranim koracima u jačanju vladavine prava i sigurnosti u Bosni i Hercegovini te je zahvalio za podršku koju Sjedinjene Države pružaju u radu institucija za provođenje zakona, od osnivanja Tužiteljstva BiH, 2003. godine, pa sve do danas.  

Veleposlanik Murphy istakao je važnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, kao dijela pravosudne zajednice u BiH, od kojeg javnost i građani očekuju uspostavljanje vladavine prava i zakona te izrazio podršku naporima u procesuiranju svih nezakonitosti koje ugrožavaju sigurnost građana, uključujući predmete organiziranog međunarodnog kriminala, predmete sa Sky i Anom aplikacijama, kao i predmete visoke i srednje korupcije.

- Na sastanku je dogovoreno da će se partnerstvo i suradnja u jačanju vladavine prava nastaviti, i u budućnosti - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 16:53