StoryEditor
demanti

AirSerbia: Nije točno da su karte za let Moskva-Beograd 9000 eura

Piše hina  /  22.09.2022., 15:54h

Najniža dostupna cijena povratne aviokarte na toj liniji u ekonomskoj klasi je 816 eura, a najviša moguća je 1.156 eura, navodi tvrtka dodajući da je riječ o cijenama u koje su uključene i sve takse.

Srbijanska aviokompanija Air Serbia danas je objavila da nisu točne tvrdnje o iznimno visokim cijenama karata na liniji Moskva-Beograd, za koje su brojni mediji i društvene mreže dan ranije tvrdili da su, po objavi o djelomičnoj mobilizaciji u Rusiji, iznosile i nekoliko tisuća eura.

AirSerbia: Najskuplja karta 567 eura

"Najniža dostupna cijena za avionske karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda je 397 eura, a najskuplja dostupna karta u jednom smjeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda iznosi 567 eura", navodi zrakoplovna kompanija u priopćenju kojeg prenose srbijanske novinske agencije.

Najniža dostupna cijena povratne aviokarte na toj liniji u ekonomskoj klasi je 816 eura, a najviša moguća je 1.156 eura, navodi tvrtka dodajući da je riječ o cijenama u koje su uključene i sve takse. 

Vučić: Karta Beograd-Moskva na crnom tržištu gotovo 9000 eura

Otkako je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin objavio da Rusija proglašava djelomičnu mobilizaciju mediji i društvene mreže objavili su informacije po kojima karte na liniji Moskva-Beograd stoje po nekoliko tisuća eura, a spominjao se i iznos "na crno" od 9.000 eura. O toj cifri govorio je i Aleksandar Vučić.

"Danas je karta Beograd-Moskva na crnom tržištu skočila na gotovo 9000 eura zbog mobilizacije i mnogih drugih stvari", rekao je Vučić iz New Yorka za TV Tanjug.

Putin najavio djelomičnu mobilizaciju

Po navodima Air Serbie, karte između ove dvije destinacije mogu se od ožujka kupiti samo više dana pa i tjedana unaprijed, a karte za letove u rujnu već su rasprodane. Ruske snage sigurnosti privele su stotine ljudi na prosvjedima protiv najnovije eskalacije predsjednika Vladimira Putina u njegovom ratu protiv Ukrajine, izvijestila je u srijedu navečer skupina za ljudska prava OVD-Info.

Putin je u srijedu ujutro naredio djelomičnu mobilizaciju pričuvnih snaga kako bi se pojačali vojni napori u Ukrajini. On je pozvao 300.000 rezervista u rat u Ukrajini i podržao plan da se anektiraju dijelovi te zemlje, poručivši Zapadu da je spreman upotrijebiti nuklearno oružje kako bi zaštitio Rusiju.

Dnevnik.ba

22. rujan 2022 15:55