StoryEditor
humanitarna akcija

14-godišnji Bugojanac nema ni majku ni oca, ni baku ni djeda, ni brata ni sestru. Treba mu pomoć

Piše desk  /  26.05.2022., 12:19h

Muamer ima samo 14 godina, a nema ni oca ni majku. Nema ni djeda ni baku. Ni brata ni sestru. Potpuno sam, bez ikakvog oslonca, a životna borba tek ga čeka!, objavila je na svojoj Facebook stranici udruga Pomozi.ba.

Pozivom na broj 17042 kojim donirate 2 KM da pomognete ovom dječaku čija nam je životna priča slomila srce, navedeno je iz udruge.

- Muamer Jusufspahić je prije samo nekoliko dana sa svojim vršnjacima uživao na ekskurziji, proslavljao kraj osnovne škole i razmišljao o tome kako bi volio upisati srednju prometnu školu. Nije ni slutio da će mu se život naglo promijeniti preko noći i da će mu zadati udarac od kojeg se bilo tko može oporaviti, a pogotovo dječak njegovih godina.

Oca koji je poginuo kada je imao samo jednu godinu nije ni upamtio. S majkom je vrlo skromno živio u trošnoj kući u selu Zanesovići kod Bugojna. Nisu imali nikakvih primanja, a majka Emina, dok se na sve moguće načine borila da sinu osigura normalno djetinjstvo, istovremeno se borila i s bolešću. Na kraju je tu bitku izgubila. Sada kada ni nje nema, Muamer boravi u kući kod tetke i ujaka, koji također žive jako teško, bez ikakvih stalnih primanja, ali će biti njegovi staratelji dok ne napuni 18 godina.

Ne možemo ni zamisliti koliko je njegovo srce već dosad osjetilo tuge, boli, straha i kako će dječak skupiti snage da nastavi sa životom dok mu se duša trga od boli. U njegovu kožu nitko ne može, ali mu možemo barem malo olakšati trenutnu životnu situaciju.

Nekolicina dobrih ljudi i organizacija već je pokrenula akciju da se Muameru osigura stipendija za školovanje, a udruga Pomozi.ba će nastojati da dječaku riješi stambeno pitanje i kupi stan u gradu koji će, za razliku od sela u kojem je odrastao, biti u blizini škole.

Dječaku možete pomoći putem udruge Pomozi.ba.

Dnevnik.ba

07. kolovoz 2022 21:08