StoryEditor
novi vatreni

Bošnjački nogometaši iz Bugojna vrijeđaju Sučića što je odabrao Hrvatsku: "Sramoto i bruko grada. Ti si očigledno živio u nekom drugom gradu"

Piše desk  /  28.03.2024., 11:53h

Petar Sučić (19) je prije tjedan dana od FIFA-e dobio potvrdu o promjeni nogometnog državljanstva. Dinamov veznjak tako je dobio pravo nastupa za Hrvatsku. Početkom ožujka odabrao je braniti hrvatske boje nakon što je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine.

Jučer je na tu Sučićevu odluku burno reagirao Ibrahim Dagoja, bivši Sučićev suigrač iz momčadi NK Sport Prevent Bugojno. 

"Bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš što te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio. Zaboravio si odakle si došao i tko te gurao kada nitko nije znao za tebe. Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada", napisao je Dagoja.

Sada se oglasio Ermin Zec, još jedan Bugojanac i nekadašnji napadač Šibenika i Rijeke:

"Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non-stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, nebitno u kojem uzrastu, da više nikad ne mogu promijeniti reprezentaciju.

Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu, a ne u Bugojnu. Živio."

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 04:32