StoryEditor
nove dosjetke

Sarajevska spin kuhinja: Što je danas na meniju?

Piše Bruno Bošnjak  /  02.03.2022., 14:29h
Spin kuhinja sarajevskih medija aktivno radi, angažman je značajno pojačan od početka ruske invazije. Danas vrijedi izdvojiti dva spina.

Prvi je kako se Hrvatska, tobože, pere od suradnje i dobrih odnosa s Rusijom, začinjen tvrdnjom da su dvije zemlje "surađivale u rušenju BiH".

Ako se svi, ili skoro svi, možemo složiti da je Rusija očiti negativac u događajima u Ukrajini, znači li to da treba delegitimirati svaki potez, stav i akciju ruske diplomacije, ruskih političara, Rusa općenito, odreći se Dostojevskog...?

Apsurdno je povezivati stavove Rusije glede poštivanja Daytonskog sporazuma i njene akcije, još preciznije - akcije Putina i nekoliko donositelja odluka oko njega. Ako je jedno pogrešno, ne znači da je i drugo.

Drugi spin tiče se Zorana Milanovića. Nižu se naslovi kako predsjednik Hrvatske "okrenuo ploču" i "promijenio priču" glede BiH zato što poziva na ubrzani prijem zemlje u euroatlantske integracije. Po analogiji sarajevskih medija, jedno bi valjda trebalo biti oprečno drugome.

Njegova zalaganja za prekid majorizacije Hrvata i poštivanje Daytonskog sporazuma nipošto nisu u koliziji s dobrim namjerama prema BiH, iskazanim kroz zalaganje za njen ubrzani prijem u euroatlantske integracije. Naprotiv.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 23:22