StoryEditor
obmanjivanje javnosti

REZOLUCIJA EPP-a: Provesti odluke ustavnoga suda je isto što i zadovoljiti načelo legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda

Piše D.B.  /  03.06.2022., 15:45h

Propaganda pojedinih sarajevskih medija, i tzv. ‘‘probosanskih snaga‘‘ , koji smatraju da je ‘‘izbačeno legitimno predstavljanje‘‘ iz Rezoluciji EPP-a, još jednom dokazuje nemoć tzv. ‘‘probosanskih‘‘ snaga , da pogledaju istinu u oči, i da bespotrebno obmanjuju tzv. ‘‘probosanske‘‘ glasače.

Famozna rezolucija EPP-a jasno ukazuje na potrebu provođenja odluka Ustavnog suda, samim tim i legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda.

Legitimno predstavljanje je objašnjeno upravo u Odlukama Ustavnog suda BiH, a podrazumijeva da na onim mjestima gdje se štite interesi konstitutivnih naroda moraju sjediti osobe koje imaju izbornu volju , legitimitet, tog konstitutivnog naroda.

Drugim riječima, u Domu naroda u Klubu Hrvata i u fotelji hrvatskog  član Predsjedništva, moraju sjediti osobe koje su izabrali pripadnici hrvatskog konstitutivnog naroda, odnosno osobe koji uživaju većinsku volju hrvatskog konstitutivnog naroda.

Kako je jasno da u Domu naroda u Klubu Hrvata ili fotelji hrvatskog člana Predsjedništva ne sjede u potpunosti osobe koje su izabrane glasovima hrvatskog konstitutivnog naroda,  jasno je da  se time  krše odluke Ustavnog suda BiH, jer Ustavni sud BiH jasno ukazuje da načelo konstitutivnosti naroda podrazumijeva što preciznije predstavljanje onih čija prava i interese se  štite u Domu narod.

Rezolucija EPP-a, ukazujući na potrebu izborne reforme i provođenja odluka Ustavnog suda BiH, zapravo samo potvrđuju na nužnost legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda u BiH.

Međutim, tzv. ''probosanske'' snage, iskrivljujući činjenice, obmanjujući godinama vlastite birače oko odluka Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, nastavljaju sa politikom obmanjivanja vlastite javnosti. Svijet  je odavno pročitao tu pogrešnu politiku, i jasan je stav međunarodne zajednice: jedna država, dva entiteta tri konstitutivna naroda.

Tzv. ''probosanske '' snage , nastoje svoje birače uvjeriti da je stav međunarodnih institucija: jedna država, bez entiteta i bez konstitutivnih naroda, što najbolje ukazuje u kakvoj se medijskoj blokadi nalaze budući glasači tzv ''probosanskih'' snaga.

Tzv. ''probosanskim'' političarima savjetujemo da krenu čitati odluke Ustavnog suda BiH, ali i Odluke Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Te odluke treba provoditi , a ne obmanjivati građane sa sadržajem istih odluka.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 11:22