StoryEditor
podcast bura

Nikola Kajkić: Hrvatska je tijelo, a Hrvati u BiH su duša hrvatske nacije

Piše desk  /  14.04.2024., 13:55h

Nikola Kajkić, kandidat za Sabor RH na predstojećim izborima u 5. izbornoj jedinici u Podcastu bura govorio je o problemima s kojima se suočava Hrvatska. Istaknuo je kako je hrvatsko društvo porezno preopterećeno i kako se ne stimulira demografska obnova zemlje.

Kajkić je govorio o odnosima Hrvatske i BiH, ulozi manjina u Hrvatskom saboru, položaju Hrvata u BiH i njihovoj budućnosti, (ne)legalnim migracijama i drugim aktualnim temama. Kritički je govorio o vladi Andreja Plenkovića kao i neravnomjernom razvoju Hrvatske.

Govoreći o odnosu Hrvatske i Hrvata u BiH istaknuo je kako se Hrvatska e može odvojiti od hrvatskog naroda u BiH te kako je Hrvatska tijelo dok su Hrvati koji žive u BiH duša hrvatske nacije.

"Jedno bez drugoga ne može", istaknuo je.

Hrvatska, dodao je, na još puno načina može doprinijeti boljitku Hrvata u BiH i same BiH.

U razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura govorio je o dolasku mudžahedina preko Hrvatske u BiH kojima je u to vrijeme svjedočio.

Izrazio je bojazan kako će Hrvatska izgubiti svoj identitet ako se migracije nastave sadašnjim ritmom.

Najvažniji zadatak hrvatskih vlasti, rekao je, zaustaviti daljnje iseljavanje iz zemlje a to se može učiniti samo gospodarskim razvojem i pratećim demografskim mjerama. Dodao je kako isto vrijedi i za BiH koja se također suočava s demografskim problemima.

Kao veliki problem istaknuo je i korupciju i nepotizam koji izjedaju hrvatsko društvo.

Objasnio je zbog čega je kao nezavisni kandidat odabrao Most i Suvereniste da bude na njihovoj listi.

Govoreći o Domovinskom pokretu izjavio je kako mu se čini da se ne zna "tko je glavni u toj stranci". U Mostu i kod Suverenista, veli, međuljudski odnosi su puno bolji.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 16:06