StoryEditor
Podcast Bura

Nevena Pandža: Važno je imati zdrav odnos s hranom

Piše desk  /  03.07.2024., 13:13h

Mostarska nutricionistica Nevena Pandža govorila je u podcastu Bura o važnosti pravilne i izbalansirane prehrane, o stereotipima našeg tradicionalnog poimanja hrane te o zdravom odnosu s hranom.

Kako kaže u užurbanom svijetu u kojem danas živimo sve rjeđe jedemo svjesno, a i jako često hranu određujemo kao nagradu ili kaznu za nešto, dijeleći je tako na dobru i lošu hranu.

“Hrana treba biti hrana.I nema dobre i loše hrane. Čokolada je čokolada, a ne nagrada za nešto što je dijete dobro uradio i tako je trebamo i percipirati”, objasnila je Pandža.

Nakon završenog studija Nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu Nevena se usavršavala u regiji i SAD-u, a svoje znanje svakodnevno dijeli i na instagram profilu nutricioniziraj.se. 

“Potrebene su male promjene u našim svakodnevnim navikama, kao promjena začina ili priloga, kako bismo već vidjeli razliku u prehrani”, ističe Pandža. 

Dotaknula se i uzroka poremećaja u prehrani, načina kako prepoznati i razlikovati emocionalnu od tjelesne gladi, a usput nam je dana i nekoliko ideja za zdrave, a ukusne obroke!

Dnevnik.ba

08. srpanj 2024 13:28