StoryEditor
blamaža

Misija OSCE-a u BiH izabrala Martinu Mlinarević kao jedno od "zaštitnih lica" povodom Dana žena - evo što su time proučili bh. ženama

Piše J.G.  /  03.03.2022., 14:35h
Misija OSCE-a u BiH izabrala je Martinu Mlinarević, veleposlanicu BiH u Pragu kao "zaštitno lice" povodom obilježavanja 8. ožujka, Međunarodnog dana žena.

Uz status "U vremenu nikad izraženijeg rodno zasnovanog i obiteljskog nasilja, femicida, cyberbullyinga, podignuti svoj glas naša je obveza ...“, OSCE misija je objavila na društvenoj mreži Twitter fotografiju Martine Mlinarević i prigodan tekst koji poziva na ravnopravnost među spolovima i upozorava na porast obiteljskog, rodno zasnovanog i cyber nasilja.

Podsjećamo, Martina Mlinarević je veleposlanica BiH u Češkoj, a na tu je dužnost imenovana iz "hrvatske kvote", odnosno imenovao je Željko Komšić, uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH. Iako je za tu dužnostt potrebna visoka stručna sprema, ispostavilo se kako je Mlinarević lagala da ima završen fakultet te je veleposlanicom postala sa srednjom stručnom spremom čime je izravno poslala poruku svim mladim ljudima koji ulažu u svoje obrazovanje i vlastitim primjerom pokazala kako nikakvo znanje ni kvalifikacije nisu potrebne za društveno napredovanje u BiH.

Svojim primjerom je pokazala kako je za "uspjeh" u BiH potrebno samo biti slugom dominantnog narativa, odnosno odreći se vlastitog identiteta i prihvatiti onaj identitet koji donosi već i brži probitak. Što je i učinila. Mlinarević se više ne izjašnjava Hrvativom nego Hercegovkom, što je naprosto najljepša glazba za "probosanske uši"

Mlinarević je danas poznata po žestokom etiketiranju i širenju negativnog stereotipa o hercegovačkim Hrvatima koje nerijetko naziva fašistima a Hercegovinu "žlibinom" kojoj svako malo javno poželi sve ono najgore što jedna osoba može smisliti. Također, inscenirala je i medijsku hajku povodom održavanja jednog festivala u Čitluku.

Inače, u svojoj karijeri Mlinarević je napravila zaokret od 180 stupnjeva. Naime, karijeru je počela na portalu Poskok.info, gdje je objavljivala kolumne u kojima je razobličavala bošnjačku hegemoniju i bošnjački unitarizam koji razaraju društveno tkivo BiH. Poznate su fraze koje je pisala u tekstovima na Poskoku, poput "Bošnje su mošnje" i "Bosna i Hercegovina pičkamaterina od države".

Potom je s Poskoka prešla na Index.hr gdje je značajno doprinijela razbijanju stereotipa o Hercegovcima u Zagrebu, da bi na kraju postala sluga velikobošnjačkog nacionalizma te je čak hrvatsko političko vodstvo u BiH (neizravno) optuživala za vlastite zdravstvene probleme.

I takvu osobu onda OSCE predstavlja kao neku vertikalu koja bi trebala biti uzor mladima? Sramotno!

Mlinarević može biti uzor samo onima koji žele prodati vlastiti identitet za materijalni probitak i onima koji su spremni i preko leševa se penjati kako bi izgradili vlastitu "karijeru".

Ovaj potez je totalni promašaj Misije OSCE-a u BiH.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 20:38