StoryEditor
mostar

Čović se sastao sa šefom misije OSCE-a: Žurno formiranje vlasti na svim razinama u interesu je svih građana

Piše FENA  /  11.11.2022., 13:35h

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggeler razgovarao je u Mostaru s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem o političkoj situaciji u BiH i regionalnim odnosima, kao i o potrebi što brže uspostave vlasti u BiH nakon nedavno održanih općih izbora.

Tijekom razgovora Čović je naglasio da je hitno formiranje vlasti na svim razinama u interesu svih građana Bosne i Hercegovine te dodao kako se očekuje odlučan napredak BiH prema stjecanju kandidatskog statusa za članstvo u Europsku uniju.

Također je istaknuo i kako postizborna konsolidacija i uspostava vlasti na svim razinama mora biti dinamična kako bi se uspostavio kvalitetan razvojni okvir i program za naredne četiri godine.

Sva otvorena politička pitanja koja onemogućavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine moraju biti među ključnim prioritetima budućih partnera na svim razinama, kao što je istaknuto iz institucija Europske unije, rečeno je tijekom susreta.

Na sastanku se razgovaralo i o sigurnosnim i drugim izazovima te jačanju vladavine prava i demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:43