StoryEditor
hrvatski košarkaš

Zubac nakon utakmice karijere na presicu stigao u hrvatskom dresu: "Inspirirala me Hrvatska na SP-u"

Piše desk  /  28.11.2022., 08:13h

Ivica Zubac odigrao je najbolju utakmicu karijere. U pobjedi Los Angeles Clippersa protiv Indiana Pacersa (114:100) hrvatski centar sudjelovao je s 31 košem, 29 skokova, tri asistencije i tri blokade, što je učinak kakav je u NBA ligi posljednji ostvario Kareem Abdul-Jabbar.

Zubac je u večeri karijere postavio osobne rekorde po broju skokova i napadačkih skokova (12), a do 31 koša stigao je uz šut 14/17 iz igre i 3/3 s crte slobodnih bacanja. Postao je prvi igrač u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta koji je susret završio s barem 30 koševa i 25 skokova te imao šut iznad 80 posto još od Shaquillea O'Neala, koji je to napravio 2004. godine.

Na konferenciju za medije stigao u dresu

"Oduvijek sam želio završiti utakmicu s po 20 koševa i skokova. Sad sam želio to napraviti s 30 koševa i 30 skokova, ali sviran mi je isključujući prekršaj. Razbjesnilo me to. Bio sam ljutit na sebe, toliko sam želio taj još jedan skok. Ne želim da ikome bude lako u reketu protiv Clippersa. Čuti moje ime uz Kareemovo, to je ludo, nevjerojatno", rekao je Zubac nakon utakmice, za koju je priznao da je imao posebnu motivaciju:

"Bio sam inspiriran utakmicom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Trebala nam je pobjeda, a sad slijedi susret s Belgijom."

Utakmica o kojoj je Zubac govorio je pobjeda 4:1 Hrvatske protiv Kanade. Proslavio ju je i dolaskom na konferenciju za medije noseći nogometni dres Hrvatske.

"Nosit ću ga na gostovanju jer igramo s Belgijom. Budemo li pobijedili, ponovno ću ga obući", rekao je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:29