StoryEditor
nba

Dončić zabio za pobjedu, pa se okrenuo prema Divcu, evo što mu je rekao

Piše desk  /  30.03.2024., 09:34h

Luka Dončić stao je na crtu za slobodna bacanja kod rezultata 106:103 za Dallas Maverickse protiv Sacramento Kingsa. Do kraja susreta ostalo je četiri sekunde i dva Dončićeva promašaja značila bi da domaćin ima šansu za produžetak. Prvi pokušaj je promašio, a onda pogodio za nedostižnu prednost. Uslijedila je poruka Vladi Divcu.

Divac je legenda srpske košarke, ali i bitan čovjek za povijest Kingsa. Osim što je za taj klub igrao na centarskoj poziciji od 1999. do 2004. godine, bio je i njegov savjetnik, a kasnije i generalni menadžer. Navodno je upravo njegova bila odluka da na draftu 2018. godine klub ne uzme Luku Dončića, a navodno je to bio i jedan od razloga što je dobio otkaz na toj poziciji, prenosi Index.

Divac propustio šansu

Dončića su, podsjetimo, kao treći izbor drafta izabrali Atlanta Hawksi i potom ga mijenjali u Dallas odakle je stigao Trae Young. Phoenix Sunsi su kao prvog uzeli Deandrea Aytona, a Sacramento Kingsi propustili šansu s Dončićem zbog toga što su mislili da je Marvin Bagley III bolji izbor za njih. On je otad promijenio dva kluba, a Dončić postao jedan od najboljih košarkaša svijeta.

Noćas je Dončić Sacramentu zabio 26 koševa, uz devet skokova i 12 asistencija, a ovosezonski prosjeci iznose mu 33.8 poena, 9.1 skok i 9.8 asistencija po utakmici. Vodeći je strijelac NBA lige. Nakon što je ubacio slobodno bacanje za konačnih 107:103, kamere su snimile njegovu reakciju prema Divcu, a potom i reakciju Divca na Dončićeve riječi.

Kako navodi novinar Sean Cunningham, Dončić je nakon koša mahnuo prema Divcu, a potom otrčao u krug suigrača. Palcem je pokazao u smjeru Divca i rekao suigračima: "Trebao me draftirati."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:09