StoryEditor
crnogorski stručnjak

Veselin Vujović o hrvatskoj reprezentaciji: "Zna se tko su tate..."

Piše desk  /  11.01.2024., 12:40h

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak od 20 sati i 30 minuta igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i to protiv Španjolske. U ovoj skupini nalaze se još Austrija i Rumunjska. Legendarni crnogorski rukometni trener Veselin Vujović na ovom Euru neće sudjelovati, a za Balkan Handball govorio je o reprezentaciji Gorana Perkovca.

"Gledao sam ovaj turnir u Poreču, nije mi se svidjelo kako su igrali prvu utakmicu, čak mi se tu više svidjela Crna Gora. Preokrenuli su u finišu na krilima obrana Filipa Ivića. A onda su pregazili Slovence, velika promjena u dva dana. Luka Stepančić je ostao ispod crte. Njega obožavam, moj je miljenik. Bio je dugo ozlijeđen. Ono što sam vidio, Luka Lovre Klarica je sjajno odigrao, taj tandem s njim i Zvonimirom Srnom iz Zagreba je fenomenalan. Obojica igraju i obranu, pa Klaricu ne moraš mijenjati obrana/napad, za razliku od Ivana Martinovića. To je velika prednost, pritom mogu trčati kontre i polukontre", rekao je. 

‘Zna se tko su tate‘

Istaknuo je i najveće autoritete u hrvatskoj reprezentaciji. "Zna se tko su ‘tate‘ u toj reprezentaciji. Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić i Igor Karačić. Iskustvo tih igrača je najveća snaga Hrvatske. Ona je uvijek pravila velike rezultate kad je imala vjetar u leđa od golmana. Ako Mandić i Ivić budu na dobrom nivou, Hrvatska će postići ozbiljan uspjeh", dodao je. 

Kao posljednji je s popisa ispao jedan od najiskusnijih. Na Euro, barem zasad, neće ići Luka Stepančić, član Pick Szegeda. Stepančić je jedan od četvorice desnih vanjskih i Perkovac je odlučio da je u ovom trenutku prekobrojan. Nije isključena mogućnost da bude pozvan naknadno ako izbornik uslijed ozljeda i bolesti drugih igrača procijeni da mu je upravo on potreban.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:49