StoryEditor
euro u futsalu

Uvjerljiv poraz bh. futsalera od Španjolske: Bošković zabio povijesni gol

Piše desk  /  22.01.2022., 19:37h
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, ali nije uspjela da parira moćnoj reprezentaciji Španjolske koja je slavila s 5:1.

Bh. futsaleri nisu razočarali iako su bili olsabljeni protiv velikog favorita, ali nisu mogli do senzacije na startu Europskog prvenstva u Nizozemskoj.

Prvu šansu na meču imala je bh. selekcija preko Arnautovića, ali već u trećoj minuti nakon lijepe akcije Gomez donosi Španjolcima vodstvo.

Uslijedilo je nekoliko izglednih prilika za Španjolce, mada smo i mi preko Aladžića imali zicer u osmoj minuti, kada jedan španjočski igrač s gol-linije izbacuje loptu.

U devetoj minuti Campos je iskoristio veliku grešku bh. obrane za 2:0, a ubrzo nakon toga Lozano pogađa stativu.

U 13. minuti povijesni gol za BiH na Euru, a postigao ga je Josip Bošković. Redale su se šanse pred našim golom do odlaska na odmor, da bi Lozano u 18. minuti povisio na 3:1.

U nastravku meča ritam je malo opao, a Španjolci preko veterana Ortiza u 22. minuti dolaze do 4:1. U završnici Ortiz drugim golom ovjerava uvjerljiv trijumf Španjolske.

Sedmorustrki prvak Europe bio je krupan zalogaj za izabranika Ive Kreze. Nema dileme da će Španjolci biti među glavnim favoritima za trofej na Euru.

Drugu utakmicu u grupi odigrali su Gruzija i Azerbejdžan, a tamo je Gruzija bila bolja s 3:2. Za BiH ostaje nada da će u duelima s Gruzijom i Azerbejdžanom uspjeti da se domogne drugog mjesta i da izbori prolaz dalje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:35