StoryEditor
sp u kataru

U svlačionici Srbije istaknuli spornu zastavu, Kosovari tvrde da pozivaju na genocid

Piše desk  /  25.11.2022., 19:29h

Kosovari su na društvenim mrežama frapirani zastavom koja se našla u svlačionici nogometne reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija je razbijena u duelu protiv Brazila, a utakmica je završena rezultatom 2:0, iako je moglo biti neusporedivo uvjerljivije, prenosi Klix.

U svlačionici Srbije bio je jedan zanimljiv detalj koji je izazvao žestoke prosvjede na društvenim mrežama. U pitanju je sporna zastava.

Naime, radi se o mapi Kosova koja je obojena u boju Srbije. To su u nogometnoj reprezentaciji ove zemlje istaknuli kako bi motivirali svoje igrače.

Uz to, ispisana je poruka "Nema predaje", što je trebalo dati još veći motiv Srbijancima. Ipak, zastava nije pomogla, ali je izazvala žestoke reakcije.

Stranica "Kosovski nogomet" obratila se FIFA-i riječima da "Srbija doslovno poziva na genocid tijekom Svjetskog prvenstva", u nadi da će stići reakcija krovne kuće svjetskog nogometa.

Inače, Srbija će u naredna dva kola imati vrlo težak zadatak protiv Kameruna i Švicarske ako želi proći u narednu fazu turnira.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:58