StoryEditor
euro za rukometaše

Tri hrvatska rukometaša u konkurenciji za idealnu momčad Europskog prvenstva: Pomozite im u glasovanju

Piše desk  /  26.01.2024., 09:20h

Uoči posljednjih utakmica i borbe za medalju na Europskom rukometnom prvenstvu objavljene su nominacije i otvoreno je glasovanje za najbolju momčad.

Premda je Hrvatska ostala daleko od pravog rezultata i u konačnici je osvojila tek 11. mjesto, tri naša reprezentativca uvrštena su u izbor za najbolje na svojim pozicijama.

Senzacionalni Dominik Kuzmanović u konkurenciji je za najboljeg vratara Europskog prvenstva. Bio je Kuzmanović sjajan na ovom turniru, a naročito impresivnu izvedbu imao je protiv domaćina Njemačke koju je uništio s nevjerojatne 22 obrane. Osim njega u borbi za najboljeg vratara su još i Constantin Möstl (Austrija), Emil Nielsen (Danska), Samir Bellahcene (Francuska), Andreas Wolff (Njemačka) i Andreas Palicka (Švedska).

Za najbolje desno krilo također konkurira šest igrača, među kojima je i naš Mario Šoštarić. On je za mnoge bio otkriće ovog Eura, imao je iznimno visok postotak realizacije i s pravom ga je EHF uvrstio u ovaj izbor. Tu su još i Robert Weber (Austrija), Timo Kastening (Njemačka), Pedro Portela (Portugal), Gašper Marguč (Slovenija) i Sebastian Karlsson (Švedska).

"Eksperti u zaustavljanju suparničkih napada", naziv je kojim je EHF najavio izbor za najboljeg obrambenog igrača Europskog prvenstva. I tu Hrvatska ima svog predstavnika, to je Veron Načinović koji je odradio jako dobar turnir u obrambenom dijelu, stigavši dati i napadački doprinos. Pored Načinovića tu su još i Magnus Saugstrup (Danska), Luka Karabatić (Francuska), Adrian Sipos (Mađarska), Julian Köster (Njemačka) i Oscar Bergendahl (Švedska).

Više o načinu glasovanja doznajte na Facebooku.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:46