StoryEditor
odlične igre

Talijani nahvalili Brozovića i Perišića: ‘Dajte mu novi ugovor‘

Piše Desk  /  18.12.2021., 12:21h
Brozoviću i Perišiću aktualni ugovor istječe na koncu ove sezone, čelnici kluba već su nebrojeno puta naglašavali kako žele ostanak hrvatskog dvojca, dok oni sami iz dana u dan dokazuju da i zaslužuju nove ugovore.

Inter je u petak utrpao 'petardu' Salernitanu u 18. kolu Serie A, a hrvatski reprezentativci ponovno su odigrali fantastičnu utakmicu i zaslužili pohvale talijanskih medija.

Ivan Perišić zabio je u 15. minuti na ubačaj Hakana Calhanoglua što mu je bio 5. ovosezonski gol u Serie A, a ukupno 24. u karijeri kojeg je zabio glavom. Gazzetta tvrdi da je takav način zabijanja postao njegov "zaštitni znak".

- Udarac glavom s prve vratnice postao mu je zaštitni znak, na stranu što je to uigrana shema s Calhanogluom za kornere. Ne zovite ga van iz igre da se odmori, nego mu dajte novi ugovor.

Marcelo Brozović pak nije izravno sudjelovao kod postizanja gola, ali je zato njegova dubinska lopta kroz 'srce' protivničke obrane odradila praktički 90 posto posla kod Dumfriesova gola za 2-0.

- Lopta koju je poslao u akciji za 2-0 čovjeku je teško razumljiva. Laganim trkom do poteza odluke, skoro bez napora. Kompletan igrač, iz dana u dan sve bolji - opisala je Gazzetta maestralnu predasistenciju Brozovića.

'Motor' Intera imao je čak 95 posto točnih dodavanja, od čega pet dugih lopti, a uz to je imao četiri presijecanja i šest oduzetih lopta. Što drugo reći, nego - maestro! Brozoviću i Perišiću aktualni ugovor istječe na koncu ove sezone, čelnici kluba već su nebrojeno puta naglašavali kako žele ostanak hrvatskog dvojca, dok oni sami iz dana u dan dokazuju da i zaslužuju nove ugovore.

'Nerazzurri' su pobjedom utvrdili prvo mjesto na tablici, gradski rival Milan prati ih u stopu s četiri boda manje, ali i utakmicom manje, dok treća Atalanta ima 37 osvojenih bodova.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 05:25