StoryEditor
PSG IM JE POVEZNICA

Sušić o usporedbi s Messijem: Ovo što on radi sam i ja mogao, ali jednom mjesečno

Piše Desk  /  14.09.2021., 20:22h
"Nemojte da poredimo Messija i Ronalda. Oni su ipak dva velika igrača, ali kao bivša ‘desetka‘ dajem prednost "desetki‘. Njegov dolazak je odlična stvar za PSG. Do posljednjeg trenutka nisam vjerovao u transfer", istaknuo je.

Legendarni bh. nogometaš i bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić komentarao je za francuski Le Foot Paris dolazak Lionela Messija u Paris Saint-Germain.

"Messi je najbolji igrač svih vremena. Gledao sam Pelea na televiziji, na Svjetskom prvenstvu 1966. godine. Jednom sam igrao protiv Maradone. Igrao sam i protiv Platinija, Zidanea... Pa čak i Johana Cruyffa. Njega sam smatrao jednim od najboljih svih vremena. Međutim, nitko od njih nije uradio ono što je Messi donio Barceloni", rekao je Sušić, prenosi Klix.

Očekivano, popularni Pape je dobio odmah i pitanje o Cristianu Ronaldu, još jednom velikanu.

"Nemojte da poredimo Messija i Ronalda. Oni su ipak dva velika igrača, ali kao bivša 'desetka' dajem prednost "desetki'. Njegov dolazak je odlična stvar za PSG. Do posljednjeg trenutka nisam vjerovao u transfer", istaknuo je.

U nastavku razgovora se ipak osvrnuo na poređenje između Messija i sebe iz igračkih dana.

"Mogao sam raditi sve ono što i on radi. Međutim, ja sam to radio jednom mjesečno, a on svaki dan. U Argentini nije pretekao Maradonu jer nikada nije osvojio Svjetsko prvenstvo. Ne očekujte da će Messi učiniti isto u Parizu kao u Barceloni. Ipak ima 34 godine. Igrao sam do svoje 37. godine. Poznajem tjelesne poteškoće od 32. ili 33. godine. No, Messi i dalje može učiniti sjajne stvari s PSG-om. Također, postići će puno golova", poručio je Sušić.

Podsjetimo, Sušić se u svojoj igračkoj karijeri proslavio u dresu Sarajeva i PSG-a, za koji je odigrao gotovo 300 utakmica i postigao više od 60 pogodaka.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 03:30