StoryEditor
derbi la lige

Suarez se osvetio Koemanu: Asistirao i zabio gol, a onda ga provocirao

Piše Desk  /  03.10.2021., 08:47h
Urugvajski napadač Luis Suarez još jednom je pokazao klasu i u meču protiv Barcelone postigao gol te upisao asistenciju, a naravno, takva njegova igra protiv bivšeg kluba iz kojeg ga je otjerao Nizozemac Ronald Koeman bila je povod za provokacije i potpuno očekivano naslađivanje.

Jorgandžije su već u prvom poluvremenu postigle dva pogotka i već tada praktično riješili pitanje pobjednika. Prvo je u 23. minuti Lemar iskoristio asistenciju Suareza i pogodio za 1:0, da bi u finišu prvog poluvremena domaći tim postigao još jedan gol.

Depay je izgubio loptu, sijevnuo je fantastičan kontranapad preko Lemara koji na kraju dodaje do Suareza, a ovom nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan postigne gol.

Čim je shvatio da je lopta ušla u mrežu, iako je izazvao erupciju oduševljenja među navijačima, Suarez se iz poštovanja prema bivšem klubu nije radovao već je, s druge strane, navijače Barcelone molio za oprost.

Potom je pogledao prema tribinama gdje se zbog suspenzije nalazio Koeman i gestikulirao poziv telefonom, a podsjećamo, Nizozemac mu je upravo tako priopćio  da ne računa na njega i da zbog svojih godina i pada forme slobodno može napustiti klub.

Nakon što je Suarez postigao gol, kamera ga je prikazala i u prvi kadar stavila njegovu reakciju, a on se samo uhvatio za glavu i spustio pogled prema podu.

Koeman u ovom meču nije bio na klupi svog tima jer je u nedavnom meču protiv Cadiza dobio crveni karton i suspenziju na dva kola.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 11:21