StoryEditor

Problemi za Superligu: Europski velikani slijedili primjer engleskih klubova i službeno odbili novo natjecanje

Piše desk  /  22.12.2023., 13:13h

Nakon presude Europskog suda pravde mnoge stvari u budućnosti povezane s nogometom mogle bi se promijeniti. Naime, većina klubova nakon jučerašnje presude, odbila je pridruživanje Superligi.

Ali, Europski sud pravde presudio je da su UEFA i FIFA djelovale protiv zakona o tržišnom natjecanju, blokirajući formiranje Superlige 2021. godine. Međutim, ova odluka je još više približila osnivanje Superlige, što znači da ona više nema nikakve prepreka te da bi se nogomet zauvijek mogao promijeniti.

Ono što se zna za sada jeste da je većina engleskih klubova odbila igrati u Superligi, a prvi je to uradio Manchester United kojeg su pratili Manchester City, Chelsea, Arsenal i Tottenham. Ono što je zanimljivo Liverpool se još nije oglasio.

Službeno priopćili da neće u Superligu

Klubove iz Engleske slijedili su velikani širom Europe poput Bayerna, PSG-a, Intera, Borussije Dortmund, Atletico Madrida, Seville, Valencije, Real Sociedada, Villarreala, Celtica, Atalante, Porta, Monaca i Rome koji su se oglasili i službeno priopćili da neće sudjelovati u Superligi.

Trenutno su jedini klubovi koji žele Superligu Barcelona i Real Madrid. Talijanski velikani Juventus i Milan se još nisu izjasnili.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:15