StoryEditor
sp u kataru

Sjećate li se njega: Afrički sudac kojem se smijao cijeli svijet sudi hrvatskim protivnicima

Piše desk  /  23.11.2022., 19:52h

Afrički sudac Janny Sikazwe stekao je svjetsku popularnost na utakmici Afričkom kupu nacija, a sada je dobio šansu dijeliti pravdu i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Sikazwe nije postao popularan po nekoj dobroj odluci. Naprotiv, ismijavao ga je cijeli svijet nakon što je svirao kraj utakmice između Tunisa i Malija u 86. minuti susreta.

Bizarna scena ostala je upamćena jer su Sikazwea igrači ispravili i on je ponovo počeo utakmicu, da bi u 89. minuti konačno svirao kraj. Ponovo su uslijedili žestoki prosvjedi, no odluku sudac iz Zambije više nije mijenjao svoju odluku.

No, umjesto da bude kažnjen, Zambijac je čak i nagrađen. Dobio je priliku da sudi utakmicu Svjetskog prvenstva u Kataru i bit će glavni sudac večerašnjeg duela između Belgije i Kanade.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Sikazwe priviknuti na znatno veće nadoknade nego što smo navikli.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru utakmice se nerijetko produžuju i po desetak minuta, o čemu je Arsene Wenger pričao još prije skoro godinu dana. Tako se ne gubi ni sekunda efektivnog nogometa, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će sada trajati utakmice koje sudi Sikazwe.

Podsjetimo, Belgija i Kanada su protivnici Hrvatskoj u skupini F koja je danas igrala neriješeno s Marokom.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:29