StoryEditor
Nikita Mazepin

Ruski vozač izbačen iz Formule 1: "I naš tim je šokiran i tužan zbog invazije na Ukrajinu"

Piše desk  /  05.03.2022., 11:15h
Rus Nikita Mazepin neće voziti za ekipu Haas u narednoj sezoni Formule 1 nakon što je donijeta odluka da se s njim okonča suradnja, a sve zbog invazije Rusije u Ukrajini.

Mazepin prethodnih dana nije puno govorio o odnosima Rusije i Ukrajine, osim da je fokusiran na sport, no i on je na kraju svega kao i mnogi drugi sportaši i sportski klubovi postao žrtva odluka Putinovog režima, a koje se danas manifestiraju kroz invaziju Rusije u Ukrajini.

Prethodnih nekoliko dana se mnogo pričalo da bi moglo doći do ovakvog epiloga, a iako je FIA prvobitno omogućila ruskim i bjeloruskim vozačima da se natječu pod neutralnim zastavama, ubrzo je priopćeno da Mazepin ne može voziti na Velikoj nagradi Velike Britanije, što je svakako jedna od odluka koja je "pogurala" odluku ovog tima na raskid suradnju sa svojim vozačem.

"Haas tim za Formulu 1 je donio odluku da raskine suradnju s Mazepinom. Poput ostatka zajednice Formule 1, i naš tim je šokiran i tužan zbog invazije na Ukrajinu i želimo miran završetak tog konflikta", piše u saopćenju.

Haas je već uklonio ruske boje i ime glavnog sponzora, ruske kompanije Uralkali, a u ovaj tim bi mogao doći talijanski vozač Antonio Giovinazzi.

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 06:16