StoryEditor
sedmerostruki prvak

Veliki transfer na pomolu u Formuli 1: Ferrari daje Hamiltonu ugovor od 40 milijuna funti

Piše desk  /  22.05.2023., 12:21h

Sve su glasnije špekulacije da Ferrari želi u svoju ekipu dovesti vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona, a sada je poznata i suma kojom ga tim iz Maranella želi privući.

Ferrari navodno priprema mega ponudu za Hamiltona vrijednu 40 milijuna funti, kako bi Britanac naredne sezone vozio za ovaj talijanski tim. Hamilton je trenutno u posljednjoj godini ugovora s Mercedesom te je u "bliskom" kontaktu s predsjednikom Johnom Elkannom.

Mercedes se muči već drugu sezonu u nizu, a iako nema šampionski bolid, Hamilton je nekoliko puta isticao da je posvećen zajedničkom cilju. Ipak, novi ugovor nije potpisao, sedam titula već ima, no od osme ne odustaje jer bi na taj način otišao stepenicu dalje u odnosu na legendarnog Michaela Schumachera.

Britanski mediji pišu da Ferrari priprema ugovor za Hamiltona vrijedan 40 milijuna dolara kako bi Brackley zamijenio Maranellom i pokušao u "Schumacherovom timu" ostvariti svoj cilj.

Navodno, Elkann planira upariti Hamiltona s Charlesom Leclercom, dok bi Carlos Sainz postao "višak". Neki izvještaji Španjolca povezuju s Audijem koji ulazi u Formulu 1.

Druga opcija je da Hamilton dođe u Ferrari, a da Leclerc zauzme njegovo mjesto u Mercedesu, no Lewisov aktualni tim planira učiniti sve što može kako bi ga zadržao.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:38