StoryEditor
sao paolo

Prekinuta utakmica Brazil - Argentina, naoružani policajci upali na teren, otkriven i razlog

Piše DESK  /  06.09.2021., 06:58h
Utakmica između Brazila i Argentine, koja je započela u nedjelju u 21 sat i trebala se igrati u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., prekinuta je u šestoj minuti i otkazana.

Kao razlog prekida navodi se akcija ministarstva zdravstva i policije jer su četvorica argentinskih nogometaša koji igraju u engleskom prvenstvu navodno zdravstvenim vlastima predala lažnu dokumentaciju, koja nije bila u skladu s protokolima te zemlje u borbi s koronavirusom.

Brazilski zdravstveni dužnosnici ušli su na teren i zatražili su da četvorica igrača napuste stadion i zemlju jer su kršili pravila o karanteni. U pitanju su Emiliano Martinez (Aston Villa), Emiliano Buendia (Aston Villa), Cristian Romero (Tottenham) i Giovani Lo Celso (Tottenham). Na terenu je bila i policija. Jedan naoružani policajac ušao je u raspravu s argentinskim igračima, a jednog od njih je i odgurnuo. 

Sva navedena četvorica dolaze iz engleskih klubova, a budući da je delta varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svatko tko dolazi od tamo u Brazil mora provesti 14 dana u karanteni. 

Anvisa, tijelo brazilskog ministarstva zdravstva, došlo je ranije tijekom dana u hotel u kojem je smještena argentinska reprezentacija te je htjela deportirati četvoricu koja su lagala o pridržavanju mjera. Argentinci su tad već napustili stadion, zato je akcija započela kad je utakmica već trajala. Inače, bilo je ispregovarano da se utakmica odigra bez obzira na sve, ali upravo je Anvisa tu mogućnost odbacila i zaputila se na stadion. Zbog gužve na ulicama Sao Paula zakasnili su na njen početak. 

"Žao mi je zbog ovoga. Neovisno o tome je li se nešto dogodilo, ovo nije bilo vrijeme za ovakvu intervenciju. Trebala je ovo biti zabava za sve, da uživaju u najboljim svjetskim nogometašima. Nama nitko ni u jednom trenutku nije rekao da oni ne mogu igrati. Mi smo htjeli utakmicu, htjeli su je i Brazilci", rekao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 13:25